Gıda Simülatörü Teknolojisi

HAVAYI DEĞİL GIDAYI SOĞUTUN

 

 

Gıda simülatörü yiyecek ve içecek endüstrisinde yeşil bir çözüm olarak şekillenmektedir. Bağımsız organizasyonlar tarafında defalarca test edilmiş ve enerji tüketimini %20 ye kompresör devreye girme sayısını %70’e varan oranlarda azalttığı kanıtlanmıştır.

 

 

Soğuk odalar, Buzdolapları ve Soğutucular için Gıda Simülatörü…

Termostat sensörüne kolayca monte edilir. Soğutulan gıda gibi davranarak soğutma sisteminin veriyi ortam havasından değil, soğutulan gıdadan almasını sağlar.
Başka bir değişler soğutma bilgisi, sıklıkla değişen ortam hava sıcaklığı yerine daha az değişen gıda simülatöründen alınır.
Gıda Simülatörü ile çalışan sistemlerde, soğutulan gıdanın ortalama sıcaklığı normal çalışma şartlarınınaltına iner. Harcanan enerji aynı kalırken, gıda sıcaklığının düşmesi sistem veriminin %20 ye varan oranda artmasını sağlar.

Termostat soğuk ortam içerisindeki hava sıcaklığınıizler ve kompresörün ne zaman devreye gireceğine ve duracağına karar verir. İki katmanlı yapıdan oluşan gıda simületörü, gıda yüzeyinin 10mm altındaki sıcaklığı simüle edecek şekilde dizayn edilmiştir. Dönüm noktalarında gıdadan önce ısınıp soğuyarak gıdanın, belirli derecelerin altına inmesine veya üstüne çıkmasına izin vermez.

 

Daha az enerji tüketimi, daha az devreye girme sayısı, daha az bakım gideri ve daha yeşil bir çevre

Gıda sıcaklığı sabit kaldığı sürece soğutma çevrimleri daha az sıklık ve sürelerde gerçekleşecektir. Daha verimli çalışma, azalan devreye girme sayısı, daha az co2 salınımı, uzayan cihaz ömrü ve azalan gürültü bu sistemin faydaları olarak sıralanabilir.

Soğutucularda, kompresörün saatlik devreye girme sayısı sistemin bakım sıklığını belirleyen en önemli faktördür. Gıda simülatörü ile devreye girme sayısı %70′ lere varan oranda azaltılmaktadır. Devreye girme sayısının kompresör ömrüne olan etkisi, yapılan araştırmalara göre kompresörün normal çalışma rejimindeki 10 saatlik çalışmaya eşdeğerdedir. Gıda simülatörü, soğutma sisteminin ömrünü uzatırken, bakım ve onarım maliyetlerini de azaltacaktır.

 

 

Gıda Simülatörleri, Süpermarketler, Soğuk hava depoları, İçecek üreticilerinde ve Otellerde kullanılmaktadır.